top of page

SMORES

PASTRY & CHOCOLATE

Smores Chocolaterie & Patisserie is hét adres voor echt Frans gebak, macarons en veel verschillende chocolade en bonbons. Kom ook lunchen in Meerssen, of een kopje koffie in Maastricht of nodig je vrienden uit voor een high tea!

web-WeDefinitely-fotografie-Smores-4174.
web-WeDefinitely-fotografie-Smores-4475.

Winkels

Onze Patisserie- Chocolaterie "Smores" heeft op 17 oktober 2012 haar deuren geopend en is helemaal in harmonie met de reeds gevestigde exclusieve ondernemingen in het bloeiende hart van het leuke Meerssen. Het is een gezellige en mooie winkel geworden, welke professioneel en open van karakter is opgezet. Vanaf de straat kunt u zowel in de winkel als het atelier kijken, vanuit de winkel kunt u ook de werkzaamheden in het atelier volgen, wat door onze klanten erg gewaardeerd wordt. Ook alle workshops worden in ons atelier gegeven en zijn door de toeschouwers te volgen. Vanaf 2019 zijn wij ook in hartje Maastricht te vinden. Bezoek onze winkel op de Stationsstraat 56A.

 

Kwaliteit

Kwaliteit en puurheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij maken alles zelf van puur fruit, noten en alle andere basisstoffen. Fabrieksmengsels, halffabricaten en kunstmatige ingrediënten worden bij ons beslist niet gebruikt.

Assortiment

Bonbons en tal van andere heerlijke chocoladeproducten, alsmede ook gebakssoorten zoals macarons en bruidstaarten hebben wij in ons assortiment en behoren. Zo verzorgen wij o.a. ook patisseriebuffetten voor u. Daarnaast is het personaliseren van cadeaus, relatiegeschenken en alles op het gebied van presentatie, in overleg met u en op bestelling, door ons te realiseren.

Team

Graag willen wij, Jennifer Heijnen en Sébastien Trudelle, aan u voorstellen.
Hun goede mix Franco-Néerlandaise is na het behalen van de titel "World Chocolate Master" uitgemond in een plan om Meerssen iets unieks te bieden; hun trots "Smores".

Als kind was Jennifer al jong aan het tekenen en creatief, ging naar het kinderatelier, toneelschool en ballet. Later koos zij voor een horecaopleiding in Hasselt, richting brood, gebak en chocolade. Daarna heeft zij zich verder gespecialiseerd in de patisserie. Zij wilde graag één ding; zelfstandig patissière worden.

Creativiteit

De creativiteit die zij hierin kwijt kunnen lijkt vrijwel oneindig.
Om het vak nog beter te beheersen en mogelijkheden te vergroten hebben zij op verschillende plekken in Europa bij grootmeesters trainingen gevolgd, waar zij allerlei speciale technieken hebben geleerd en deze zich eigen gemaakt. Gespecialiseerd in zowel het werken met chocolade alsmede met suiker, zoals suikertrekken en daaraan vorm te geven.

Ervaring

Tevens hebben zij veel ervaring opgedaan door deel te nemen aan verschillende wedstrijden, waaronder de eindfinale van de World Chocolate Masters 2009 in Parijs. Sébastien en Jennifer hebben elkaar daar leren kennen, door de passie voor het vak.
Sébastien vertegenwoordigde Frankrijk en JenniferNederland.
In dat jaar werd Japan kampioen.

Awards
2011

Jennifer wint de 3de prijs bij de Dutch Pastry Award en de publieksprijs.


2012 

Sébastien Trudelle behaalt de 2de plaats en het Design Award.

2019 

Na 4 jaar lang te hebben gestreden heeft Sébastien de titel “Meilleur Ouvrier de France“ behaald. Wereldwijd de hoogst haalbare titel en voor het eerst uitgereikt in Nederland! Op 13 mei 2019 werd hij door de Franse president Macron hiervoor gehuldigd. 

bottom of page